Buitenspeeldag Beringen

Buitenspeeldag Beringen

Om de ongewone zomer van 2020 op een positieve noot af te sluiten organiseert stad Beringen een buitenspeeldag op woensdag 16 september. “Als stadsbestuur proberen we de kinderen en jongeren systematisch aan te zetten tot buiten te spelen en sporten. Daarom hebben verschillende diensten en organisaties – ook dit jaar – de handen in elkaar geslaan om een leuke en veilige namiddag te organiseren,” steekt schepen van jeugd en participatie Jessie De Weyer van wal.

Vanaf 13.30 uur tot 17 uur zijn de kinderen welkom op de speelpleintjes van Randstraat, Steenberg, Lodewijck Heyligenplein, Park Beverlo, Steenveld, Gouden Jubileumplein, Waterstraat en in Korspel op het pleintje aan de Hofstraat. “Elk pleintje zal voorzien zijn van toezicht, extra speelmateriaal en natuurlijk mag onze speelmobiel niet ontbreken!” aldus de schepen.

Uiteraard gebeurt alles met voldoende aandacht voor de veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Enkel de kinderen zelf worden toegelaten in de duidelijk aangeduide speelzones. Er mogen maximum 50 kinderen tegelijkertijd op éénzelfde speelplein aanwezig zijn. Bovendien dragen kinderen ouder dan 12 jaar verplicht een mondmasker. En we voorzien ook een registratie ter plaatse om een eventuele contact tracing mogelijk te maken,” besluit de schepen.

Voor de kinderen boven 6 jaar die nieuwsgierig zijn naar hoe een Chiro- of Scoutsnamiddag eruit ziet, wordt er tenslotte op onderstaande locaties ook een speelnamiddag georganiseerd. Toegang en deelname zijn gratis!

  • Scouts & Gidsen Beringen- Mijn – Kanaalstraat 99, 3582 Beringen
  • Scouts & Gidsen Beringen centrum – Corbiestraat 7, 3580 Beringen
  • Chirojongens Stal – Rolweg, 3582 Beringen
  • Chiromeisjes Stal – Rolweg, 3582 Beringen
  • Chirojongens Koersel – Jeugdpad 3, 3582 Beringen
  • Chiro Beverlo - Zuidstraat 53, 3581 Beringen
  • Chiro Fonteintje – Leemstraat 39, 3582 Beringen

 

 

 


Meer nieuws

Uitgelicht