Stad Beringen viert ‘Dag van de Moedertaal’ muzikaal

Stad Beringen viert ‘Dag van de Moedertaal’ muzikaal

Op vrijdag 21 februari vieren we de Dag van de Moedertaal. Stad Beringen nodigde enkele groepen uit om hun moedertaal in de kijker te zetten. We mochten onder andere de cursisten van CVO LBC en de deelnemers van de conversatiegroepen ‘Allemaal mensen’ en ‘VriendENtaal’ verwelkomen in de muziekacademie van Beringen.

De Dag van de Moedertaal staat in het teken van diversiteit en meertaligheid. Schepen van samenleven Hilal Yalçin juicht dit initiatief toe en vertelt over diversiteit in Beringen: “Wie rondwandelt in de Beringse straten merkt al snel wat vreemde talen op. Beringen telt 86 verschillende nationaliteiten en is de ideale stad om vandaag de verschillende moedertalen in de verf te zetten. Het is dan ook de uitgelezen dag om fier te zijn op je moedertaal, maar uiteraard is het Nederlands wel de taal die ons met elkaar verbindt. Hiermee wil ik onze eenheid benadrukken: We zijn allemaal één in onze verscheidenheid, we houden van Beringen!”

Stad Beringen ondersteunt culturele diversiteit en meertaligheid en hecht veel belang aan een goede kennis van het Nederlands. Het stadsbestuur biedt daarom anderstalige burgers de kans om het Nederlands te oefenen. Ze kunnen terecht in twee conversatiegroepen. Op maandag bij ‘VriendENtaal’ en elke dinsdag kan je Nederlands oefenen in het Melkhuisje bij ‘Allemaal mensen’. Daarnaast is er de mogelijkheid om Nederlandse taallessen te volgen op verschillende niveaus bij het Centrum voor Volwassenonderwijs LBC-NVK en Lino of in het Centrum voor Basiseducatie.

Wil je graag meer informatie over de conversatiegroepen of het volgen van taallessen? Dan kan je steeds contact opnemen met de dienst samenleven van Stad Beringen. 

Uitgelicht