Start inschrijvingen zomeraanbod stad Beringen

Start inschrijvingen zomeraanbod stad Beringen

Afgelopen weekend gingen de inschrijvingen voor het zomeraanbod van start. Je kon je inschrijven voor de KIA-zomerkampen van de dienst jeugd en sport, speelpleinwerking Hupsekwap én de podiumkampen van Academie Beringen. Na het weekend, op maandagochtend, stelden we de inschrijvingen bij buitenschoolse kinderopvang de Bengeltjes open.

“De verwachting dat er enorm veel vraag zou zijn naar opvangmogelijkheden en activiteiten deze zomer, werd werkelijkheid. De beschikbare plaatsen waren snel ingevuld. Daarnaast kampte het online inschrijvingssysteem met technische problemen. Door de grote vraag zijn de inschrijvingen niet zo vlot verlopen als we gehoopt hadden. We proberen iedereen die problemen had om in te schrijven zo goed als mogelijk verder te helpen de komende dagen,” laat schepen van kinderopvang Hilal Yalçin weten.

Deze zomer worden activiteiten georganiseerd in contactbubbels. Voor vrije tijd, jeugdwerk, sportkampjes en de buitenschoolse kinderopvang werken we met een bubbel van maximum 50 personen.  Deze bubbel behouden we een hele week. Alle organisatoren, zowel de stedelijke diensten als de vrijetijdspartners doen hun uiterste best om, met de nodige aandacht voor aangepaste veiligheidsmaatregelen, zoveel mogelijk kinderen een leuke zomer te bezorgen.

“Door het invoeren van de contactbubbels is ons activiteitenaanbod voor de KIA-zomerkampen lager dan de vorige jaren. De inschrijvingen verliepen dan ook als een trein. In een mum van tijd waren alle kampen volzet. Ook de inschrijvingen voor speelpleinwerking Hupsekwap zijn vlot verlopen. Van de 6 weken die we aanbieden is 1 week volzet (10 – 14 augustus). Voor de 5 overige weken zijn er nog enkele plaatsen vrij,” vertelt schepen van jeugd Jessie De Weyer. “Dit geldt ook voor de podiumkampen van Academie Beringen,” vult schepen van cultuur An Moons aan. “Het podiumkamp dat plaatsvindt in de week van 24 augustus is reeds volzet. Enkele plaatsen zijn nog beschikbaar voor het podiumkamp in de week van 3 en 17 augustus.”

Wie graag wil deelnemen aan één van deze activiteiten kan zich online inschrijven via i-school, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Een overzicht van de verschillende opvangmogelijkheden en jeugdactiviteiten vind je terug op www.beringen.be/Beestige_zomer.

 


Meer nieuws

Uitgelicht