Coronaproof solliciteren bij stad en OCMW Beringen!

Coronaproof solliciteren bij stad en OCMW Beringen!

Stad en OCMW Beringen vormen samen het moderne, dynamische en ambitieuze bestuur van een fascinerende, kleurrijke stad in volle groei.

“De afgelopen periode werd de kracht van de lokale besturen zichtbaar. Om onze organisatie te versterken zijn we op zoek naar enkele interessante profielen”, vertelt Thomas Vints, burgemeester en bevoegd voor personeel. “Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak, ook wat sollicitaties betreft. We organiseren de sollicitaties op een doordachte en creatieve manier én met de nodige veiligheidsmaatregelen. Geen reden dus om je door het coronavirus te laten tegenhouden om te solliciteren bij stad en OCMW Beringen.”

Voor je aan de slag kan bij een lokaal bestuur moet je de examen- en selectieprocedure met succes afronden. Deze procedures verlopen via een vast stramien; bij een hoog aantal kandidaten vindt een preselectie plaats. Na deze selectie wordt een schriftelijk of praktisch gedeelte georganiseerd, voor sommige functies een assessment en ten slotte een mondelinge proef.

“De proeven zijn steeds afgestemd op de functie waar je voor solliciteert en gebeuren met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen”, weet burgemeester Thomas Vints. “Zo zijn reeds enkele schriftelijke proeven omgetoverd in een thuisopdracht.
Indien we de sollicitanten ontvangen in het Stedelijk Administratief Centrum wordt er steeds een veilige afstand bewaard en is er ontsmettingsgel voorzien.  De assessments ingericht door onze externe partner verliepen de afgelopen weken online en via video-call.   Het is  nog onduidelijk hoelang het op deze manier zal verlopen, maar ook hier verwachten we enkele wijzigingen.”

Werken bij stad en OCMW Beringen betekent een boeiende en uitdagende job in een filevrije omgeving met veel mogelijkheden en interessante arbeidsvoorwaarden. Zoek je een nieuwe professionele uitdaging die je kan combineren met je gezin en je vrije tijd? Wil jij deel uitmaken van een enthousiaste ploeg van 600 collega’s die dagelijks instaan voor de dienstverlening aan meer dan 46.000 inwoners? Kortom denk je dat werken bij stad en OCMW Beringen iets voor jou is? Stel je dan snel kandidaat voor 14 juni voor  één van onze functies. “We zijn nog op zoek naar een erfgoedcoördinator, een diensthoofd wegen en publieke ruimte, een stadsingenieur, een deskundige overheidsopdrachten, een diensthoofd boekhouding-controller, teambegeleider/ster BKO ‘de Bengeltjes’ en gemeenschapswacht-vaststeller”, zegt burgemeester Vints tot slot.

Meer informatie over de lopende vacatures kan je terugvinden via: https://beringen.hro.be/vacatures.php .

Uitgelicht