Stad Beringen valt in de (groen)prijzen

Stad Beringen valt in de (groen)prijzen

De vereniging voor openbaar groen (VVOG) reikte vorige week donderdag naar jaarlijkse traditie haar ‘Groene lente’ prijzen uit. De beste bloemen- ,groen- en bijenprojecten van 2019 passeerden de revue. Stad Beringen werd letterlijk in de bloemetjes gezet en zo beloond voor haar groene inzet.

 

Stad Beringen in bloei

“We zetten ons als stadsbestuur sterk in voor het opfleuren van Beringen. Op verschillende plaatsen in de stad en in de deelgemeenten zijn dan ook heel wat bloemenprojecten en vergroeningsacties op te merken,” vertelt schepen van groen Jean Vanhees enthousiast. Voor deze bebloemingsacties werd Beringen beloond met maar liefst drie bloemensymbolen, waardoor we deel uitmaken van de gemeenten die tot de hoogste bloemencategorie behoren. “Ik ben erg blij dat onze stadsdiensten, die zich hier dagelijks voor inzetten, op deze manier de nodige erkenning en waardering krijgen,” vult schepen Jean Vanhees nog aan.

 

Groene gemeente

“Daarnaast werd Beringen derde laureaat in de categorie ‘begraafplaatsen’ van het wedstrijdonderdeel ‘Groene gemeente’ die de beste groenrealisaties in de kijker zet. Beringen kreeg deze laureatenrol voor het herinrichten van de oudstrijderszone op de begraafplaats van Koersel.  Voor deze groenrealisatie ontving Beringen het label ‘Zonder is gezonder’ van de Vlaamse milieumaatschappij en twee waardebonnen,” legt schepen Jean Vanhees uit.

 

Bijenvriendelijke gemeente

Tot slot mocht Beringen twee bijtjes in ontvangst nemen voor haar bijvriendelijke projecten, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van bijenhotels. Hierdoor belandde Beringen in de tweede hoogste categorie van bijvriendelijke gemeenten.

Uitgelicht